UA

«Ройтбурд, Данте і Жадан»

Ройтбурд, Данте і Жадан

Запрошуємо на подію «Ройтбурд, Данте і Жадан» в межах публічної програми до виставки Дослідницької платформи PinchukArtCentre «Олександр Ройтбурд. Теорема влади».
Подія відбудеться у четвер 28 березня о 18:00 у просторі виставки на 2-му поверсі PinchukArtCentre.
Вхід вільний за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/dWAft9bDs4kE1GxB8 Кількість місць обмежена. UPD: Через обмежену кількість учасни_ць, реєстрація на подію вже закрита.Запрошуємо слідкувати за сторінками PinchukArtCentre в соціальних мережах, і будемо раді вас бачити на наших наступних подіях!
Нещодавно вийшла друком «Божественна комедія» Данте Аліг'єрі в 3х томах з паралельним українським та італійським текстом з ілюстраціями Олександра Ройтбурда (видавництво «Фоліо»). За життя художник встиг запропонувати значну частину робіт для цього видання. В подібних проєктах Ройтбурд не звертається до буквального ілюстрування оповіді, а шукає образи, які б за відчуттями перегукувались з твором. Зокрема, такий підхід він використовував, коли у 2016 році робив ілюстрації до збірки віршів Жадана «Тамплієри». Крім цього, митці мали нагоду співпрацювати і в інших ролях – збірку Ройтбурда «Вірші дилетанта», яка вийшла у 2021 році, проілюстрував письменник і друг художника Сергій Жадан.
Про ці – почасти міжчасові – діалоги між митцями пропонуємо поговорити під час події «Ройтбурд, Данте і Жадан». Олександр Красовицький та Сергій Жадан презентують «Божественну комедію» Данте Аліг'єрі з ілюстраціями Олександра Ройтбурда.Також письменник поділиться спогадами про Олександра, розповість про їхню творчу співпрацю та прочитає уривки з Данте, свої вірші та тексти Ройтбурда.
Сергій Жадан – письменник, музикант, громадський діяч.
Олександр Красовицький — український видавець, генеральний директор видавництва «Фоліо».
Модеруватиме подію Костянтин Дорошенко – куратор виставки “Олександр Ройтбурд. Теорема Влади”, запрошений експерт Дослідницької платформи PinchukArtCentre.
Фото на обкладинці: ONFAM / Одеський національний художній музей

21.03.2024