UA

Мандрівний острів. Розмова про міжнародну резиденцію «Бірючий»

Запрошуємо на подію “Мандрівний острів. Розмова про міжнародну резиденцію «Бірючий»” в межах в публічної програми до персональної виставки Жанни Кадирової «Траєкторії польотів».
Подія відбудеться 1 листопада о 19:00 у просторі виставки на 4-му поверсі PinchukArtCentre.
Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/WkN1nRDEgnXEF8AAA

Мандрівний острів. Розмова про міжнародну резиденцію «Бірючий»

Під час події поговоримо про:
● діяльність та значення резиденції «Бірючий»;● формування спільноти навколо резиденції, її горизонтальну структуру, децентралізацію, а також взаємодію у спільноті під час війни;● роль місця та вплив подій на Бірючому до та під час окупації;● сучасний номадичний характер резиденції та міжнародну співпрацю.
Модеруватиме розмову Наталія Маценко – мистецтвознавиця, арткритикиня, одна з постійних кураторок, упорядниця декількох каталогів Міжнародної резиденції «Бірючий».
Учасниці та учасники:
Олексій Сай – художник, резидент BIRUCHIY з 2012 рокуЖанна Кадирова – художниця, скульпторка, резидентка BIRUCHIY з 2012 рокуВіталій Кохан – художник, резидент BIRUCHIY з 2013 рокуЗакентій Горобйов – каліграфіст, художник, графічний дизайнер резиденції BIRUCHIYГеннадій Козуб – артменеджер, видавець, співзасновник і організатор резиденції BIRUCHIYАліна Якубенко – художниця, резидентка BIRUCHIY з 2012 рокуОлена Сперанська – кураторка, директорка резиденції BIRUCHIY, засновниця громадської неприбуткової організації “Ukrainian Contemporary Art Platform”, Нью-Йорк, США.
Міжнародна резиденція «Бірючий» / BIRUCHIY contemporary art project – найбільша та найтриваліша міжнародна резиденція сучасного мистецтва, заснована у 2006 році на однойменному півострові Азовського моря в Україні. За 18 років свого існування об’єднала понад 300 художників і художниць та 14 мистецьких груп із 19 країн світу. Після повномасштабного вторгнення команда резиденції продовжила роботу на заході України, згодом – у Польщі та Німеччині, представила кілька виставок українських мисткинь та митців у Європі та дебютувала в США.

31.10.2023