UA

Лекція Жені Моляр «Українська радянська культурна спадщина: втрата чи здобуток»

Запрошуємо на лекцію Жені Моляр «Українська радянська культурна спадщина: втрата чи здобуток» в межах публічної програми до персональної виставки Жанни Кадирової «Траєкторії польотів».
Женя Моляр — історикиня мистецтва. Навчалася в Національній академії образотворчого мистецтва і архітектури в Києві. Досліджує культурну спадщину радянського періоду, зокрема монументальне мистецтво.

Illustration

Курувала проєкт SOVIET MOSAICS IN UKRAINE. Як членкиня самоорганізованої ініціативи DE NE DE вивчає та зберігає невизнану та неочевидну культурну спадщину в Україні. Наукова співробітниця Інституту міського та регіонального планування, кафедри охорони пам'яток та міської культурної спадщини Берлінського технічного університету.
Під час лекції поговоримо про:● сучасне ставлення до культурної спадщини радянського періоду та критичне загострення завжди складної та контроверсійної теми;● причини руйнування об'єктів та невідновлюваних втрат української культурної спадщини;● мистецьку традицію, яка виникла впродовж панування радянської влади в Україні;● художню цінність та історичну значимість мистецтва, що створювалося українськими митцями та мисткинями на території України, але за змістом мало бути і було радянським;● практики сучасного мистецтва, які працюють із критичним осмисленням української радянської спадщини, і є важливим і дієвим способом декомунізації та збереження цінних творів мистецтва минулої епохи.
Подія проходитиме у четвер, 19 жовтня о 19:00 у форматі прямого онлайн-включення і відбудеться в просторі виставки на 4-му поверсі PinchukArtCentre.
Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/5jLYc7c9TUtywdLk8

17.10.2023