UA

Лекція Тіма Інґолда «Земля, небо і поверхня між ними»

Запрошуємо на лекцію британського антрополога Тіма Інґолда «Земля, небо і поверхня між ними» в межах в публічної програми до персональної виставки Жанни Кадирової «Траєкторії польотів».
Подія відбудеться у середу, 22 листопада о 19:00 у просторі виставки на 4-му поверсі PinchukArtCentre у форматі прямого онлайн-включення лектора.МОВА ЗАХОДУ: АНГЛІЙСЬКА
Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/NDZ2JPHbR7i5rNL67

Лекція Тіма Інґолда «Земля, небо і поверхня між ними»

Під час лекції Тім Інґолд запропонує розглянути трансформації навколо, поглянувши на ландшафт як свідчення невпинного плину часу та спогадів про його минуле.
Люди – це наземні істоти; вони живуть і пересуваються по поверхні землі. Але що це за поверхня? Для тих, хто залежить від землеробства та слідує ритмам сільськогосподарського циклу, земна поверхня є шаром, де виростає їхній врожай, і є місцем зустрічі землі та неба, де вітер і погода зливаються з ґрунтом та водою у неперервний потік оновлення життя.Але з появою територій держав, земля набуває зовсім іншого значення, стаючи твердим бар’єром, що відокремлює землю внизу від неба вгорі, і вимушено підпорядковується політичним конструкціям сучасності. Оновлення тоді настає не шляхом колообігу, а через накладання нового шару, який стирає старий, в процесі повітряних руйнацій і наземного будівництва.Яке це має значення для практик поховань, комеморації і розкопок? Чи може минуле бути стерте назавжди, чи воно обов'язково спливе знову, коли земля ще раз піддасться ерозійній силі стихій?
Тім Інґолд – почесний професор соціальної антропології в Університеті Абердіна, член Британської академії та Королівського товариства Единбурга. Інґолд відомий своїми дослідженнями взаємозв'язку між антропологією, архітектурою, мистецтвом і дизайном, вивченням взаємодії людей і тварин, антропології технологій і мови, а також сприйняття навколишнього середовища.

13.11.2023