UA

Лекція Тараса Лютого «Філософський погляд на феномен емпатії»

Тарас Лютий

Запрошуємо на лекцію Тараса Лютого «Філософський погляд на феномен емпатії» в межах публічної програми до виставки «Я з тобою».
Подія відбудеться у четвер 25 квітня о 19:00 у просторі виставки на 4-му поверсі PinchukArtCentre.
Вхід вільний за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/DqViX3KNX84cx38Z7
Міжнародна групова виставка «Я з тобою» присвячена вмінню співпереживати та запрошує дослухатися до досвідів, спогадів та свідчень з різних куточків світу, зокрема України.
Під час лекції Тарас Лютий розгляне філософський аспект феномену співпереживання, зокрема розкриє такі питання: ● Від психологічного до філософського розуміння емпатії.● "Співчуття" у філософії волі.● "Розуміння" та "вживання" в герменевтиці.● Проблема Іншого у філософії діалогу.● Критика співчутливості в ніцшеанстві.
Тарас Лютий – філософ, письменник, колумніст, музикант. Професор кафедри філософії та релігієзнавства НаУКМА. Доктор філософських наук. Старший науковий працівник відділу філософської антропології Інституту філософії імені Григорія Сковороди. Цікавиться питаннями філософської антропології та філософії культури. Куратор і викладач "Культурного проекту". Лектор "Української академії лідерства". Куратор програми перекладів класики інтелектуальної думки "Філософія" (спільно з фондом "Міжвухами" та видавництвом "Темпора").

22.04.2024