UA

Лекція Тамари Гундорової «Як промовляють провінції і як діє культурна логіка деколонізації»

Тамара Гундорова

У четвер 24 жовтня о 18:30 запрошуємо на лекцію Тамари Гундорової «Як промовляють провінції і як діє культурна логіка деколонізації» в межах публічної програми до виставки номінант_ок премії Future Generation Art Prize 2024.
Подія відбудеться на 2-му поверсі PinchukArtCentre біля рецепції у форматі онлайн-включення лекторки. Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/oQPA6Fw8fhniLnpL8
Під час події ви зможете зануритися в контекст ключових міжнародних дискусій, які впливають на створення мистецтких робіт, зокрема номінант_ок виставки Future Generation Art Prize 2024. Аби краще зрозуміти, які питання вони порушують та які ідеї досліджують у своїх проєктах, пропонуємо приєднатися до лекції Тамари Гундорової «Як промовляють провінції і як діє культурна логіка деколонізації».
У фокусі розмови:● чому провінційність асоціюється з культурною відсталістю і як вона стає спротивом;● чому «азіатський ренесанс» Миколи Хвильового резонує з деколонізацією; ● що таке «третій простір» і як працює культурна провінціалізація.
Тамара Гундорова – головна дослідниця Інституту літератури імені Шевченка НАН України, асоційованою співробітницею ГУРІ (США) і декан Українського Вільного університету (Німеччина). Нині є запрошеною професоркою в Прінстонському університеті. Авторка численних книг, серед них Леся Українка. Книги Сивілли (2023); Післячорнобильська бібліотека (2005, 2013, англомовне вид. 2019); Транзитна культура. Симптоми постколоніальної травми (2013); Кітч і література (2008); Femina melancholica. Стать і культура в гендерній утопії Ольги Кобилянської (2002). Викладала в Гарварді, в університеті Торонто, в Українському вільному університеті. Стипендіатка Fulbright Scholar. Стажувалася в Австралії, США, Японії, Канаді, Німеччині та ін.

22.10.2024