UA

Лекція Олени Михайловської «Ройтбурд-куратор. Неофіти та деміурги. Кураторські проєкти середини 1990-х в Одесі»

Олена Михайловська

Запрошуємо на лекцію Олени Михайловської «Ройтбурд-куратор. Неофіти та деміурги. Кураторські проєкти середини 1990-х в Одесі» в межах публічної програми до виставки Дослідницької платформи PinchukArtCentre «Олександр Ройтбурд. Теорема влади».
Подія відбудеться у п’ятницю 29 березня о 19:00 у просторі виставки на 2-му поверсі PinchukArtCentre.
Вхід вільний за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/Vp9X38zXM7uScJov7
Під час події відвідувач_ки матимуть нагоду дізнатися про кураторські проєкти Олександра Ройтбурда від свідка і учасниці тогочасних подій.Мистецтвознавиця та курторка Олена Михайловська поділиться особистими спогадами і спостереженнями крізь оптику 30 років, що минули. Запропонує переглянути архівні відео- та фотодокументації проєктів середини 1990-х в Одесі та прокоментує їх. А також розвінчає і, можливо, створить нові міфи.

“Як не дивно, при певній химерності концепцій та творів, виставкові проєкти середини 1990-х в Одесі – про тогочасну реальність. Це оприявнення думок і досвідів сприйняття нової тогочасної реальності, своєрідна пряма трансляція в простір і час ”, – коментує Олена Михайловська.

Олена Михайловська – мистецтвознавиця, кураторка, культурна менеджерка. Заступниця директорки з наукової роботи та розвитку Хмельницького обласного художнього музею. Від початку повномасштабної війни активно працює над збереженням культурної спадщини. У 1995 – 2002 роках була заступницею директора Центру сучасного мистецтва Сороса – Одеса, заступницею голови правління ГО «Нове мистецтво» та ГО «Інститут сучасного мистецтва» (Одеса).

25.03.2024