UA

Лекція Леоніда Горобця «Збереження тварин України до, під час та після війни»

Леонід Горобець

Запрошуємо на лекцію Леоніда Горобця «Збереження тварин України до, під час та після війни» в межах публічної програми до виставки «Я з тобою».

Подія відбудеться у середу 22 травня о 19:00 у просторі виставки на 4-му поверсі PinchukArtCentre.

Вхід вільний за попередньою реєстрацією:
https://forms.gle/QFJs3BCvgEVEDCBT9

Виставка «Я з тобою» запрошує дослухатися до досвідів, спогадів та свідчень з різних куточків світу, зокрема України. В своїх роботах художни_ці говорять про глобальні виклики, які нам близькі, зокрема, звертаються до екологічних проблем. Під час лекції доктора біологічних наук Леоніда Горобця запрошуємо поговорити про глобальний вплив війни на довкілля.

Одним із суттєвих недоліків сучасних природохоронних рухів є невміння розрізнити глобальне і локальне. Глобальні проблеми намагаються вирішувати локальними вчинками, у локальних подіях не помічають глобальних наслідків. Такий підхід унеможливлює адекватну оцінку шкоди, яку завдає Росія біосфері, розпочавши війну проти України. Необхідний перегляд концепцій та пріоритетів охорони довкілля. Окрім безпосереднього знищення природних угруповань, Росія створили чимало інших проблем, вплив яких буде помітним лише в майбутньому.
На прикладі збереження тваринного світу розглянемо питання, як Україна може протидіяти нищенню природи, породженому війною.

Леонід Горобець – доктор біологічних наук, провідний науковий співробітник Національного науково-природничого музею НАН України.

20.05.2024