UA

Лекція Катерини Ботанової «Мистецтво як доказ: чи можливе мистецтво під час війни?»

Запрошуємо на лекцію Катерини Ботанової «Мистецтво як доказ: чи можливе мистецтво під час війни?» в межах в публічної програми до персональної виставки Жанни Кадирової «Траєкторії польотів».
Подія проходитиме у середу, 15 листопада о 19:00 у просторі виставки на 4-му поверсі PinchukArtCentre у форматі прямого онлайн-включення лекторки.
Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/RaZNX9tG3PTK6HoYA

Лекція Катерини Ботанової «Мистецтво як доказ: чи можливе мистецтво під час війни?»

Фото: Павло Ботанов

Під час лекції обговоримо такі питання:
● Що відбувається з мистецтвом під час війн, збройних конфліктів і суспільних криз? ● Якою є роль українських мисткинь і митців після початку повномасштабного вторгнення? ● Як фізичний і тілесний досвід війни та болю перекладається мистецькою мовою? А головне — навіщо?
Катерина Ботанова — українська кураторка та культурна критикиня, мешкає у Базелі (Швейцарія). У фокусі її досліджень — деколоніальність, солідарність і турбота у мистецьких практиках у Східній Європі та країнах Глобального Півдня. Вона спів-курує мультидисциплінарний фестиваль Culturescapes у Базелі та упорядковує фестивальні антології. Вона була директоркою Фундації Центр Сучасного Мистецтва у Києві та засновницею онлайн видання Korydor. Членкиня українського ПЕНу. Запрошена кураторка Дослідницької платформи PinchukArtCentre.

13.11.2023