UA

Лекція Євгенії Буцикіної «Деколонізація мистецтва і деколонізація мистецтвом: досвід України та світу»

Євгенія Буцикіна

Запрошуємо на лекцію Євгенії Буцикіної «Деколонізація мистецтва і деколонізація мистецтвом: досвід України та світу» в межах публічної програми до виставки номінант_ок на премію Future Generation Art Prize 2024.
Подія відбудеться у четвер 17 жовтня о 18:30 в просторі виставки на 5-му поверсі PinchukArtCentre. Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/PeLjz4KH6KJEx3U79 
Пропонуємо вам дослідити теми, з якими працюють номінант_ки виставки Future Generation Art Prize 2024, та зрозуміти, до яких питань вони звертаються і в якому контексті відбуваються ключові міжнародні обговорення. Продовжуючи тему переосмислення локальних історій, зосередимося на зв’язку між деколонізацією та мистецтвом.Під час лекції Євгенії Буцикіної: ● Розглянемо три модуси взаємодії деколоніальних дискурсу і боротьби, з одного боку, та сучасного мистецтва, з іншого: деколонізація музею, переосмислення історії мистецтва та підрив/ламання виставкової практики.● Звернемось до конкретних прикладів візуалізацій та дослідницьких процесів деколонізації за допомогою та через мистецтво.● Поглянемо на приклади художніх експериментів та інтервенцій в сучасне мистецтво і технології, здійснених з метою порушити тишу навколо модерних установ і спровокувати акти опору. ● Окрему увагу звернемо на геополітичні та культурні особливості України та українського сучасного мистецтва в контексті деколонізаційного руху, а також на твори, представлені в межах виставки Future Generation Art Prize 2024.
Про лекторку: Євгенія Буцикіна — культурологиня, арт-критикиня, доцентка кафедри етики, естетики та культурології КНУ ім. Тараса Шевченка, учасниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre.

14.10.2024