UA

Лекція Іллі Левченка «Розбачити політику: пейзаж в сучасному мистецтві України»

Ілля Левченко

Запрошуємо на лекцію Іллі Левченка «Розбачити політику: пейзаж в сучасному мистецтві України» в межах публічної програми до виставки «Я з тобою».
Подія відбудеться у середу 15 травня о 19:00 у просторі виставки на 4-му поверсі PinchukArtCentre.
Вхід вільний за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/JzvBVw3hex8bdQrk6
Здається, пошуки "політичного" та "політик" у будь-якій сфері нашого життя став спільним місцем для дослідни_ць і філософ_инь другої половини 20 століття. Виявити ідеологічне та політичне означає бути свідомим будь-яких маніпуляцій, жертвами яких може бути будь-хто з нас. Ідеться не про пошуки "чистого місця" чи такого собі "безпечного простору", а про розумне споживання ідеології. Знання та історія, можливо, у першу чергу є і продуктом, і знаряддям політики. У жанрових ієрархіях історії мистецтв пейзажу відведено роль низького жанру, який, на перший погляд, має тішити око та репрезентувати природу, як правило, не заплямовану слідами людської діяльності.
Під час лекція Ілля Левченко звернеться до жанру пейзажу в сучасному мистецтві України, аби проаналізувати, що засвідчує, фіксує і що приховує цей пейзаж.
Ілля Левченко – історик мистецтва, асистент кафедри історії мистецтв Київського національного університету імені Тараса Шевченка, куратор освітнього проєкту ГО “Музей сучасного мистецтва”.

13.05.2024