UA

Лекція-ексурсія Наталії Кривди «Всюдисущість міфу: міфічне та реальне в сучасному мистецтві»

Наталія Кривда

У п’ятницю 18 жовтня о 18:30 запрошуємо на лекцію-ексурсію Наталії Кривди «Всюдисущість міфу: міфічне та реальне в сучасному мистецтві» в межах публічної програми до виставки номінант_ок премії Future Generation Art Prize 2024.
Початок події на 2-му поверсі біля рецепції PinchukArtCentre. Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/24EtTbmNaDgaJVCUA
Міф і міфосвідомість – історично перші типи суспільної свідомості, це найглибинніший спосіб формування нашого думання. І, власне, з цього починається людська історія, людська культура, людське існування. Розглядаючи представлені роботи на виставці номінат_ок Future Generation Art Prize 2024, ми спробуємо побачити, як найдавніші мотиви міфологічної свідомості проростають, прориваються крізь плівку раціональності. Ми поглянемо, як мистецтво оживляє прадавні конструкції, як викликає до життя архаїчні почуття і пов'язує з нашим сьогоденням.Міфологія не тільки не зникла, більш того – вона знаходить новітні формати існування, визначає спосіб діяння, прийняття рішень, ставлення до світу, до інших і до себе.
Наталія Кривда – докторка філософських наук, професорка кафедри української філософії та культури Київського національного університету імені Т.Шевченка. Академічна директорка програм МВА Единбурзької бізнес-школи (Велика Британія) в Україні. Голова Українського культурного фонду.

14.10.2024