UA

«Ким є Ройтбурд?» публічне інтерв’ю Ксенії Малих з Михайлом Рашковецьким про фігуру Олександра Ройтбурда

Михайло Рашковецький

Запрошуємо на публічне інтерв’ю Ксенії Малих з Михайлом Рашковецьким «Ким є Ройтбурд?» в межах публічної програми до виставки Дослідницької платформи «Олександр Ройтбурд. Теорема влади».
Подія відбудеться у четвер, 21 березня о 19:00 у просторі виставки на 2-му поверсі PinchukArtCentre у форматі онлайн-включення з Михайлом Рашковецьким.
Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/PPi2o25Q8XrYQeBR8
Під час розмови з Михайлом Рашковецьким спробуємо: ● критично поглянути на роль Олександра Ройтбурда у формуванні художнього середовища в Україні, зокрема в Одесі, у 1980-х – 1990-х;● розібратися, який клімат в українській культурній спільноті намагався створити Ройтбурд, що йому вдалося, а що ні;● визначити межі його впливу на систему мистецтва в Україні, стосунки з іншими учасни_цями художнього середовища.
Ця розмова — відповідь на основну тезу куратора виставки “Теорема влади” Костянтина Дорошенка про стосунки Ройтбурда і влади. У діалозі з Михайлом Рашковецьким будемо шукати, що власне ця влада принесла.
Михайло Рашковецький — мистецтвознавець, куратор, арткритик. Працював в Одеському художньому музеї. Був головою правління асоціації «Нове мистецтво», директором Центру сучасного мистецтва Сороса (Одеса). Автор декількох текстів щодо творчості Ройтбурда, його співавтором статті «Нові ніжні», яку деякі критики називають маніфестом українського трансавангарду. Був співкуратором з Олександром Ройтбурдом у низці проєктів кінця 1980х - 90х років («Після модернізму», «Вільна зона», «Синдром Кандинського», тощо).
Ксенія Малих — мистецтвознавиця, керівниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre.

18.03.2024