UA

Дискусія «Суржики війни»

Дискусія «Суржики війни»

Запрошуємо на дискусію «Суржики війни» в межах публічної програми до виставки «Непідвладне».
Подія відбудеться у п'ятницю 12 липня о 18:00 та проходитиме на 2-му поверсі біля рецепції PinchukArtCentre.
Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/jMBkTr2Yc2v3E5U16 
Під час події поговоримо про суржик/и як імперський спадок, мовне різноманіття та прийняття ідентичності. Дискусія буде розгортатися навколо питання про те, як змінюються роль та функції суржику з початком повномасштабного вторгнення Росії.
Під час дискусії «Суржики війни» запрошуємо розкрити наступні питання:● Наскільки унікальним та неоднорідним є явище суржику?● Практики перекладу та психоаналіз: як працювати з суржиком у різних дисциплінах?● Мімікрія та меншовартість: як і для чого суржик стає частиною популярної культури?● Чи є суржик імперським спадком та чи може він бути деколоніальним інструментом?
Модеруватиме обговорення Мілена Хомченко – критикиня та кураторка з Донеччини, носійка суржику. Співзасновниця та співкураторка платформи SONIAKH, дослідниця Дослідницької Платформи у PinchukArtCentre.
Учасни_ці розмови:
● Єгор Буцикін – філософ, психоаналітик і перекладач. ● Остап Українець – філолог, письменник, перекладач, співзасновник освітнього YouTube-каналу і видавництва «Твоя Підпільна Гуманітарка». ● Маруся Чуприненко – акторка київського Малого театру, співачка та авторка документальних пісень, родом з Херсонщини.

08.07.2024