UA

Дискусія «Приватні утопії. Самоорганізовані художні простори до та після 24.02.2022»

Дискусія «Приватні утопії. Самоорганізовані художні простори до та після 24.02.2022»

Запрошуємо вас на дискусію «Приватні утопії. Самоорганізовані художні простори до та після 24.02.2022» в межах публічної програми до виставки «Непідвладне».
Подія відбудеться у середу 3 липня о 18:00. Початок на 2-му поверсі біля рецепції PinchukArtCentre.
Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/nFpsfRrBckQvjAkr8 
Ідея зв’язку приватного простору та незалежного висловлення лишається ключовою для самоорганізованих просторів: квартирних чи гаражних галерей, відкритих майстерень, засквотованих чи задешево винайнятих постіндустріальних приміщень. Але і мапа таких просторів в Україні, і сама по собі ідея захищеного та непідцензурного приватного простору зазнали трансформацій з початком повномасштабного вторгнення. Дискусія має на меті створити хоча б побіжний начерк історії таких просторів до та після 24 лютого 2022. І, водночас, проявити міру можливості практикувати таку самоорганізацію надалі у «повномасштабні» часи.Модеруватиме обговорення куратор виставки «Непідвладне» Нікіта Кадан.
Учасни_ці розмови:
● Даша Чечушкова — одеська художниця, у 2020-2022 роках була учасницею та співзасновницею творчої спільноти на ОСРЗ-2 (закинутий судноремонтний завод в Одесі).● Ілля Тодуркін — художник, учасник групи художників ОСРЗ-2. ● Гаррі Краєвець — психоаналітик, письменник, співініціатор художнього простору NOCH, який функціонував в майстерні художниці Олександри Кадзевич та був місцем, де здійснювалися експериментальні проєкти, що не могли мати місця в офіційних чи комерційно-орієнтованих художніх установах Одеси. ● Оля Єрємєєва — художниця, кураторка та учасниця виставки "на Білоруській 1".● Бöгдана Косміна — учасниця кураторської групи “Сира Нора” (разом з Аліною Клейтман та Нікітою Каданом), які перетворили постмодерніський бювет з 1990-х на проєктний концептуальний простір ДЖЕРЕЛО. ● Тамара Турлюн — мультидисциплінарна художниця, співзасновниця самоорганізованого простору Depot12_59 на Лівому березі (співзасновник – Андрій Лящук); співзасновниця та учасниця kein Kaffee, keine Blumen, kein Fisch, kein Fleisch.● Слава Кононов — ініціатор колективу "Цап-Царап"

01.07.2024