UA

Дискусія «Музеїфікація сучасного мистецтва під час війни»

Дискусія «Музеїфікація сучасного мистецтва під час війни»

Запрошуємо на дискусію «Музеїфікація сучасного мистецтва під час війни» в межах публічної програми до виставки Дослідницької платформи PinchukArtCentre «Олександр Ройтбурд. Теорема влади».
Подія відбудеться у четвер 4 квітня о 19:00 у просторі виставки на 2-му поверсі PinchukArtCentre.
Вхід вільний за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/JoSUD4kmCADPrThR7
Олександр Ройтбурд мав особливий вплив на розвиток сучасного мистецтва в Україні та боровся за його інституціоналізацію. Під час дискусії спробуємо прослідкувати зрушення у цьому напрямку і поговоримо про сучасні виклики, пов’язані з роботою з колекціями під час війни.
Під час дискусії розглянемо питання: ● формування колекцій сучасного мистецтва: основні виклики та шляхи вирішення; ● альтернативні способи поповнення колекцій; ● коли є тільки стіни: як не втрачати аудиторію і продовжувати комунікувати українське мистецтво, не жертвуючи безпекою робіт.
Учасни_ці дискусії: ● Оксана Баршинова – мистецтвознавиця, кураторка, заступниця генерального директора Національного художнього музею України (NAMU) з виставкової роботи.● Ольга Жук – заступниця генерального директора Мистецького Арсеналу з питань сучасного мистецтва. Була креативною директоркою Довженко-Центру, очолювала відділ культурної дипломатії МЗС України, брала участь у підготовці створення Українського інституту. ● Семен Кантор – засновник і директор Музею сучасного мистецтва Одеси (МСМО). 3 2008 – комісар Одеської бієнале сучасного мистецтва. Співавтор та редактор багатьох видань МСМО. ● Олександра Ковальчук – заступниця директорки з розвитку в Одеському національному художньому музеї, співзасновниця ГО Museum for change, яке допомагає культурним інституціям убезпечити колекції під час війни.● Ірина Полікарчук – директорка та кураторка публічної програми галереї Артсвіт / Дніпро; співзасновниця Центру сучасної культури у Дніпрі; співкураторка та менеджерка української частини дослідницького проєкту Secondary Archive (заснованого Fundacja Katarzyny Kozyry / Варшава).
Модеруватиме розмову Ксенія Малих – кураторка, мистецтвознавиця, керівниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre.

01.04.2024