UA

«За київським часом». Презентація книги Костянтина Дорошенка

Запрошуємо на презентацію книги Костянтина Дорошенка «За київським часом».
Збірка есеїв Костянтина Дорошенка «За київським часом» є переосмисленням його доробку з 1995 року. В портретах знаних і маловідомих співвітчизників, рецензіях на культурні та суспільні події, полемічних висловлюваннях автор аналізує тенденції розвитку України.
Тексти змушують читача і читачку міркувати про напрямок руху країни в новітньому часі, кристалізацію цінностей, на фронтирі захисту яких стоїть Україна сьогодні.

Illustration

Книга насичена маловідомою інформацією про долі, події, персоналій, у доступній формі апелює до провідних філософських і політологічних течій сучасності, стверджує розуміння суб’єктності України, її історичної приналежності до європейської цивілізації, чутливості до свободи й демократії.
В оформленні обкладинки використано портрет Костянтина Дорошенка роботи Сергія Майдукова.

Учасники та учасниці події:


Костянтин Дорошенко — критик і куратор сучасного мистецтва, автор і ведучий подкасту “Культура всього” на “Українській правді”, запрошений експерт Дослідницької платформи PinchukArtCentre, надзвичайний та повноважний посол Республіки Ужупіс серед мистецьких критиків світу.
Анетта Антоненко — засновниця “Видавництва Анетти Антоненко”, 2014 року увійшла до рейтингу “Топ-100 людей культури” журналу “НВ”, кавалерка ордену Мистецтв та літератури Французької Республіки.
Олександр Доній — голова Центру досліджень політичних цінностей, голова мистецького об’єднання “Остання барикада”, автор концепції “25 сходинок до суспільного щастя”.
Михайло Алексеєнко — художник, куратор, переможець премії МУХі 2017 (молоді українські художники), володар головної премії M17 Sculpture Prize (2020 рік), премії глядацьких симпатій PinchukArtCentre Prize 2022.
Модеруватиме презентацію Ксенія Малих — мистецтвознавиця, керівниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre, співкураторка виставки Russian War Crimes.

Подія проходитиме у п'ятницю, 20 жовтня о 17:00 у просторі виставки на 2-му поверсі PinchukArtCentre.
Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією:
https://forms.gle/dP8UgL9BJ9kK6SaG7

17.10.2023