UA

Лекція Наталії Кривди «Травматичний досвід нації та культурна ідентичність»

Запрошуємо на лекцію Наталії Кривди «Травматичний досвід нації та культурна ідентичність» в рамках публічної програми до глобального мистецького проєкту JR «Inside Out».
Наталія Кривда — докторка філософських наук, професорка КНУТШ, академічна директорка МВА програм Единбурзької бізнес школи. Експертка українського культурного фонду. Членкиня експертної ради з питань подолання наслідків тоталітаризму та русифікації при МКІП. У фокусі інтересів — проблеми культурної історії, політичної міфології, культурної політики та політики ідентичності, ідентифікації і культурної травми, практик комеморації.

Illustration

Під час лекції з Наталією Кривдою учасники:
● дізнаються що таке культурна ідентичність і як вона формується;● поговорять про травматичний досвід, і чому травма, за висловом Кеті Карут, прагне проявитися;● обговорять можливу стратегію детравматизації в українському суспільстві, розглянуть поняття політики пам’яті і політики забування;● поговорять про те, як травма впливає на консолідацію чи руйнування ідентичності;● спробують поговорити про російсько-українську війну з точки зору культурної травми та ідентичності в загальноєвропейському контексті.
Лекція відбудеться у середу, 30 серпня о 19:00 в просторі виставки на 3-му поверсі PinchukArtCentre.
Участь безкоштовна за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/kb2g5zvDDpSRTg9z7

24.08.2023