UA

PinchukArtCentre підтримує Музейний кризовий центр

PinchukArtCentre фінансово підтримує Музейний кризовий центр, ініційований Ольгою Гончар, культорологинею та директоркою Львівського меморіального музею тоталітарних режимів «Територія терору», який реалізовується у партнерстві з громадськими організаціями «Інша освіта» та «Новий музей».

Музейний кризовий центр має на меті надавати фінансову, організаційну та людську підтримку невеликим регіональним музеям і їхнім командам у кризовий воєнний час. У пріоритеті - музеї з невеликих міст і сіл на сході та півдні України, що знаходяться в епіцентрі російської агресії проти України.

Illustration

Ксенія Малих, керівниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre: «Амбасадорська діяльність PinchukArtCentre наразі має декілька напрямків. Усередині країни ми підтримуємо музеї та їхні команди, які залишилися захищати нашу спадщину. У Європі ми консультуємо установи щодо програм підтримки українських художників, тобто “допомагаємо допомогти”».

Музейний кризовий центр буде актуальним і в післявоєнний час у межах відновлення мережі локальних музеїв, повернення колекцій та як інструмент взаємодопомоги в різних кризових ситуаціях.

Музейний кризовий центр також фінансово підтримали Європейська комісія (в рамках проєкту «Сила тут: жива культурна спадщина»), Київська бієнале (в рамках власної термінової ініціативи з підтримки мистецької спільноти), німецька спілка MitOst, а також низка приватних меценатів.

Якщо ви хочете підтримати Музейний кризовий центр, пишіть на адреси moc.liamg%40rahcnoh.ahlo, gro.ativso-ahsni%40gnorts_eb

24.03.2022