UA

PinchukArtCentre презентує виставку Ukrainian Paradise
у межах програми PAC UA

31 травня 2024 року — 14 липня 2024 року

Ukrainian Paradise Виставка в межах програми PAC UA

PinchukArtCentre презентує виставку Ukrainian Paradise у межах програми артцентру PAC UA, що надає інституційну підтримку українським художникам та художницям, а також пропонує простір-лабораторію молодим куратораторам і кураторкам.

Виставка Ukrainian Paradise («Український Рай») збирає та осмислює ключові образи, лозунги та символи, що ідеалізуються в українському суспільстві зараз.

Український рай не дуже гостинний: це символічно і матеріально перевантажений простір, в якому зброя та смерть хаотично перетинаються з комічними зображеннями Пса Патрона та оптимістичними лозунгами на кшталт «Доброго вечора, ми з України».

Ukrainian Paradise — це також штаб, де стихійна популярна культура зі своїми героями та символами співіснує з практичними речами та прагматичними ідеями, що слугують вимогам війни. Всі вони стали сакральними в Українському раю, проте тут немає нічого постійного.

Виставка пропонує придивитися до цієї неоднорідної колекції, що відображає Український рай зараз. Водночас вона провокує відповісти на питання: хто і що опиняться в майбутньому Українському раю?

У проєкті беруть участь: Ксенія Гнилицька, Євген Коршунов, Андрій Рачинський, Максим Ходак, Аліна Якубенко та Kinder Album.

Кураторка: Оксана Чорноброва.

Виставка відкрита для відвідування з середи по неділю, з 12:00 до 21:00
Вхід вільний.
Фото доступні для використання у ЗМІ
за посиланням.

При використанні фото, будь ласка, вказуйте наступну інформацію:
Фотографії надані PinchukArtCentre © 2024. Фотограф: Сергій Іллін.

31.05.2024