UA

Персональна виставка Пьотра Армяновського «Історія стосунків» в межах PAC UA

PinchukArtCentre представляє персональну виставку Пьотра Армяновського «Історія стосунків» в межах PAC UA, програми артцентру, що має на меті інвестувати в створення нових робіт і забезпечувати кураторську та інституційну підтримку українським митцям.
«Історія стосунків» — це прониклива хроніка спостережень художника за тканиною життя українського суспільства. Пьотр Армяновський досліджує динамічні міжособистісні зв’язки, відносини між різними соціальними групами, а також персональні та колективні взаємодії людей з організаціями, зокрема з державними установами.

Illustration

Виставка охоплює роки перед Революцією Гідності, коли країною активно ширилися соціальні рухи, російську окупацію частини території України від 2014 року та період повномасштабного вторгнення.
Ця виставка задумана як пропозиція до особистих роздумів і публічних обговорень. Окрім документальних фільмів, зокрема, «Я і Маріуполь» (2017), «Чорний суботник» (2014), «Вибори, яких не було» (2017), та «Слов’янськ» (2014), виставка турботливо пропонує простір для усамітнення. Усвідомлюючи, що міркувати про події останнього десятиліття в українській історії може бути досить нелегко, Армяновський створює в експозиції звукоізольовану кімнату, де можна покричати, поплакати або просто провести час у повній тиші.
Кураторка виставки — Олександра Погребняк.

29.06.2023

Відеоекскурсія виставкою Пьотра Армяновського «Історія стосунків»