UA

PinchukArtCentre спільно з Фондом Віктора Пінчука представили виставку Russian War Crimes під час третього Саміту перших леді та джентельменів у Києві

6 вересня PinchukArtCentre спільно з Фондом Віктора Пінчука у партнерстві з Офісом Президента України та Міністерством закордонних справ України представили виставку Russian War Crimes / російські воєнні злочини під час третього Саміту перших леді та джентельменів у Києві. Проєкт демонструє фотографії, зроблені по всій Україні з початку жорстокого повномасштабного вторгнення Росії в Україну 24 лютого 2022 року.
Виставку Russian War Crimes вперше було показано в колишньому «російському домі» в Давосі під час щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у 2022 році. Виставка допомогла привернути увагу до звірств, скоєних росіянами в Україні.

Illustration

Пізніше вона з великим резонансом була експонована в будівлі парламенту в Лондоні, у штаб-квартирі НАТО та Європейському Парламенті у Брюсселі, а також у Нью-Йорку під час Генеральної Асамблеї ООН. У січні 2023 року виставка повернулася до Давосу, де її нову версію продемонстрували під час щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ). Згодом, у лютому 2023 року, проєкт відбувся на Мюнхенській конференції з безпеки, у липні 2023 року він був представлений під час саміту НАТО у Вільнюсі, в серпні 2023 року, на День Незалежності України, презентований у Братиславі, а згодом, 4 вересня, у Берліні.

Особлива подяка коаліції Ukraine 5 AM та Українській асоціації професійних фотографів (UAPP) за надану інформацію про воєнні злочини.

11.09.2023