UA

PinchukArtCentre спільно з Фондом Слави Фролової проведуть онлайн-інтенсив для вчителів образотворчого мистецтва початкової та середньої школи

9-14 жовтня 2023 року відбудеться 10-й інтенсив для вчительок і вчителів образотворчого мистецтва початкової та середньої школи від PinchukArtCentre і Фонду розвитку та підтримки молодого мистецтва України Слави Фролової в межах програми WALLFALL.
Тижневий інтенсив проходитиме в онлайн-форматі та складатиметься з відеолекцій та щоденних Zoom-зустрічей.
Учасниці та учасники матимуть можливість прослухати лекції провідних викладач_ок мистецтва, отримати підтримку психологів, а також долучитись до обговорень з експерт_ками курсу.
Інтенсив розрахований на 50 вчительок і вчителів з усієї України. Відбір буде здійснюватись на основі анкет учасни_ць.

Illustration

Подати заявку можна до 3 жовтня включно:
https://forms.gle/Ajjdyc8gmAYnF78SA
Участь безоплатна.
Під час подій інтенсиву лектор_ки розкажуть про заохочення дітей та підлітків до співтворення через партисипативні проєкти у школі, про підходи, що допоможуть урізноманітнити процес викладання та про те, як мистецтво може стати способом мислення. Також учасниці та учасники матимуть нагоду розширити своє уявлення про арт-терапію та дізнаються про роботу з дітьми та підлітками з ментальною інвалідністю. Вчительки та вчителі мистецтва отримають поради від психологині, як підтримати себе та своїх учнів, та дізнаються, як протистояти булінгу в шкільному колективі.
Лекторками та лекторами онлайн-інтенсиву стануть:
Слава Фролова – засновниця Фонду розвитку та підтримки молодого мистецтва України.
Ольга Шишлова – авторка та ведуча освітніх програм для дітей та підлітків з інвалідністю в PinchukArtCentre.
Єгор Анцигін – художник та куратор.
Олексій Малих – художник, куратор, засновник художньої студії “13-й поверх”, в якій викладає мистецтво за власною програмою.
Наталія Даценко – режисерка, акторка крафт-театру “АртБагаж”, арт-педагогиня.
Маріанна Актаєва – кандидатка психологічних наук, керівниця формаційного напряму MRIYDIY Project school.
Лора Літковська – артедукаторка, художниця, татуерка, тяжіє до інтуїтивно-експресивного мистецтва і наївної творчості, як способу самопізнання та проявлення.
Ксенія Малих – кураторка, дослідниця сучасного мистецтва, керівниця «Дослідницької платформи» PinchukArtCentre, викладачка курсу про сучасне мистецтво у школі “Майбутні”.
Після успішного проходження курсу учасниці та учасники отримають сертифікат про підвищення кваліфікації.
Фонд розвитку та підтримки молодого мистецтва України − благодійна організація, створена в жовтні 2012 року українською телеведучою, журналісткою, режисеркою Славою Фроловою. Проєкт був організований з метою зміцнення українського сучасного мистецтва, а також для підтримки нового покоління українських художників. Фонд взаємодіє з артцентрами, музеями, галереями, проектами та культурними подіями як в Україні, так і за її межами, а також самостійно організовує культурні заходи за участю як молодих, так і відомих митців України.
Програма WALLFALL заснована Фондом розвитку та підтримки молодого мистецтва України Слави Фролової. Складається з різних проєктів ініційованих як безпосередньо фондом, так і в партнерстві з іншими фондами, проєктами, культурними центрами та закладами. Програма WALLFALL спрямована на привернення уваги до проблем культурної освіти та креативного розвитку дітей в Україні. Це підтримка батьків, вчителів та безпосередньо дітей.
Партнери програми: Видавництво Ранок, Антошка, EdCamp Ukraine, провідний український виробник професійних матеріалів для живопису Rosa.

21.09.2023