UA

Describing the eye of a storm — курс з мистецтва і письменництва в PinchukArtCentre

Describing the eye of a storm —  курс з мистецтва і письменництва в PinchukArtCentre

Запрошуємо практикуючих письменни_ць, дослідни_ць, куратор_ок, а також художни_ць, які працюють з текстом як медіумом, долучитися до програми “Describing the eye of a storm” — курсу з мистецтва і письменництва.  Програма має на меті ● розглянути підходи до написання мистецьких текстів з позиції письменників, ● сприяти поглибленню знань письменників, зближаючи їх з сучасними мистецькими практиками● дослідити нові способи розвитку міждисциплінарного діалогу між літературою та мистецтвом.
Програма складається з 6 онлайн-зустрічей протягом травня-червня 2024 та тижневого інтенсиву у Києві з 3 по 9 червня.Курс передбачатиме виконання завдань та базуватиметься на практичному підході до навчання. До цього процесу частково будуть залучатися художни_ці та куратор_ки, які надаватимуть фідбек.Протягом тижня зустрічей, які відбуватимуться наживо в PinchukArtCentre, учасни_ці створять виставку історій – описи стратегічних напрямів, роздуми або розповіді, поєднуючи їх з роботами візуального мистецтва.Підсумкові напрацювання будуть опубліковані в осінньому випуску міжнародного міждисциплінарного журналу Nova Express.МОВА КУРСУ – англійська.
Для участі необхідно заповнити аплікаційну форму англійською мовою до 25 квітня, 23:59: https://forms.gle/vEP6pm8EP6MZq7Xr5 
Буде обрано до 15 досвідчених автор_ок, які матимуть можливість повзаємодіяти з передовими дослідни_цями у сфері літератури, які зокрема працюють на перетині різних дисциплін.
Ментор програми: Джанлуїджі Рікуператі – італійський письменник, есеїст та куратор. Головний редактор журналу Nova Express, дописувач для численних видань, серед яких "Repubblica", "Abitare" та "Il Sole24Ore".

"Сам факт того, що ця програма відбувається в Україні, саме зараз, завдяки PinchukArtCentre, не є ані збігом обставин, ні заслугою. Подібні проєкти, насправді, повинні і можуть відбуватися на всіх майданчиках та в усіх інституціях, які зацікавлені і причетні до розвитку сучасної культури. Ми віримо, що саме текст може стати найкращим інструментом для розкриття актуальності найскладніших мистецьких питань сьогодення. Це може відбуватися в Карлсруе, Мілані, Бостоні чи Бейруті. У вічі бурі треба дивитися сміливо, усвідомлюючи нагальність та зневажаючи втому. Що може бути кращим "місцем" для цього, як не Україна?", – Джанлуїджі Рікуператі.

Запрошені експерт_ки:
● Ліенн Шаптон – письменниця, художниця та видавчиня, яка мешкає в Нью-Йорку. Художня редакторка The New York Review of Books, співзасновниця J&L Books, міжнародного некомерційного видавництва, що спеціалізується на книгах про мистецтво та фотографію.
● Адам Тірлвелл – британський прозаїк, консультативний редактор The Paris Review. Його твори перекладені тридцятьма мовами світу. Двічі був названий одним із найкращих молодих британських прозаїків за версією Granta.
● Люсі Санте – американська письменниця, критикиня і художниця бельгійського походження. Лауреатка письменницької премії Whiting Award, премії з літератури Американської академії мистецтв і літератури, премії American Scholar за найкращу літературну критику та премії Infinity Award від Міжнародного центру фотографії.
● Джефф Дайер – автор чотирьох романів і численних нон-фікшн книг, які отримали багато літературних нагород і були перекладені 24 мовами.
● Ванні Сантоні – італійський письменник і журналіст
● Євгенія Бєлорусець – художниця та письменниця, яка живе і працює в Берліні та частково в Києві. Співзасновниця літературно-мистецького журналу "Простори" та учасниця міждисциплінарного кураторської групи "Худрада".
● Хайді Джулавітс – письменниця, співредакторка журналу The Believer. Доцентка письменництва в Колумбійському університеті. Лауреатка премії PEN New England Award.

11.03.2024