UA

PinchukArtCentre та Фонд Слави Фролової проведуть онлайн-інтенсив для вчителів образотворчого мистецтва початкової та середньої школи

З 22 до 26 листопада 2021 року PinchukArtCentre і Фонд розвитку та підтримки молодого мистецтва України Слави Фролової проведуть 5-й онлайн-інтенсив для вчителів образотворчого мистецтва початкової та середньої школи в межах програми WALLFALL. Курс розроблений з метою представлення та популяризації інноваційних методик викладання візуального мистецтва, які дозволять отримати теоретичні та практичні навички для урізноманітнення процесу викладання.
Інтенсив розрахований на 50 вчителів з усієї України. Їх буде обрано з претендентів, які подадуть заявки на участь до 18 листопада за посиланням. Участь безкоштовна. У зв’язку з епідеміологічною ситуацією події інтенсиву відбуватимуться в онлайн-форматі.

Illustration

Учасники познайомляться з авторами новітніх освітніх методик, прослухають лекції провідних арттерапевтів та викладачів мистецтва, отримають підтримку психологів, а також матимуть можливість долучитись до онлайн-обговорень з лекторами інтенсиву.
В новому інформаційному суспільстві соціальне значення та попит на професіоналів культурних та креативних індустрій дедалі збільшується. Попри це в Україні спостерігається дефіцит культурно-креативної освіти та підтримки галузі загалом. Вчитель є носієм знань, який здатен допомогти молодому поколінню розвинути креативне та критичне мислення, зберегти свою індивідуальність і сформувати базові поняття, цінності та компетентності для подальшого індивідуального та професійного розвитку.
Спікери та лектори інтенсиву: 
Ольга Шишлова − психологиня, арттерапевтка, членкиня правління БФ «Асоціація батьків дітей з аутизмом», авторка та ведуча освітніх програм для дітей з інвалідністю в PinchukArtCentre. У 2020 році проводила уроки з курсу мистецтво для початкової школи в межах Всеукраїнської школи онлайн.
Слава Фролова − засновниця Фонду розвитку та підтримки молодого мистецтва України, авторка культурно-соціального проєкту «Арт-Пікнік», культурної програми «WallFall» та дослідницького конкурсу дитячого малюнка «Рокiт».
Олексій Малих − український художник, в основі практики якого живопис, об'єкти та інсталяції. Його роботи активно експонуються з 1989 року. Куратор, засновник художньої студії «13-й поверх», в якій викладає образотворче мистецтво за власною програмою.
Олена Макарова − письменниця, арттерапевтка, дослідниця історії та кураторка художніх виставок. Має двадцятип’ятирічний досвід навчання та лікування дітей та дорослих через мистецтво. За останні десятиліття Олена Макарова розробила унікальну техніку арттерапії, засновану на вченні та досвіді школи Баухауз та практиці Фрідли Дікера-Брандейса.
Лілія Перция − клінічна психологиня, консультантка в сфері психічного й фізичного здоров'я.
Валерія Шиллер − мистецтвознавиця, дослідниця, арткритикиня та кураторка. Головна редакторка сайту Artslooker, лекторка та сокураторка курсів Artist і Art Management у Kyiv Academy of Media Arts (Київській Академії Медіа Мистецтв).
Анастасія Євдокимова − вчителька української літератури проєкту «Всеукраїнська школа онлайн», промоутерка читання, кураторка освітніх проєктів, аспірантка Академії наук.
Лідія Триноженко − засновниця і викладачка художньої студії для дітей “Каляки-Маляки” (Львів).
Ігор Закус − заслужений артист України, доцент КМАМ ім. Р. Глієра, бас-гітарист, бендлідер, композитор, засновник проєкту Jazz Kolo.
Фонд розвитку та підтримки молодого мистецтва України − благодійна організація, створена в жовтні 2012 року українською телеведучою, журналістом, режисером Славою Фроловою. Проєкт був організований з метою зміцнення українського сучасного мистецтва, а також для підтримки нового покоління українських художників. Фонд взаємодіє з артцентрами, музеями, галереями, проектами та культурними подіями як в Україні, так і за її межами, а також самостійно організовує культурні заходи за участю як молодих, так і відомих митців України.
Програма WALLFALL заснована Фондом розвитку та підтримки молодого мистецтва України Слави Фролової. Складається з різних проєктів ініційованих як безпосередньо фондом, так і в партнерстві з іншими фондами, проєктами, культурними центрами та закладами. Програма WALLFALL спрямована на привернення уваги до проблем культурної освіти та креативного розвитку дітей в Україні. Це підтримка батьків, вчителів та безпосередньо дітей.
PinchukArtCentre був заснований у вересні 2006 року бізнесменом і філантропом Віктором Пінчуком. Артцентр є одним з найбільших і найдинамічніших приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі. PinchukArtCentre став міжнародним хабом сучасного мистецтва, що розвиває українську артсцену та генерує критичний публічний дискурс для суспільства в цілому.
Вже майже 15 років PinchukArtCentre створює можливості для вільного доступу до нових ідей, оцінок та емоцій. Його програма виставок досліджує національну ідентичність у контексті міжнародних викликів. Він залучає громадськість до динамічного діалогу через цілу низку освітніх та публічних заходів.
У 2016 році PinchukArtCentre заснував Дослідницьку платформу – новаторський проєкт, метою якого є створення живого архіву українського мистецтва від початку 80-х років до сьогодні. Результати досліджень постійно представляються громадськості в рамках виставок, публікацій та дискусій.
У той же час, артцентр інвестує в майбутнє покоління, надаючи премії молодим художникам до 35 років – Future Generation Art Prize та Премію PinchukArtCentre – які перетворили інституцію на провідний центр для найкращих молодих художників з усього світу, а також створили можливості для розвитку нового покоління в Україні.
Офіційний сайт: pinchukartcentre.org 
Контактна інформація для запитів ЗМІ:Тел.: +38 044 494-1148, gro.ertnectrakuhcnip%40sserpЗагальні запити:тел.: +38 044 590-0858, gro.ertnectrakuhcnip%40ofni
PinchukArtCentreвул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2,блок А, Бессарабський квартал,Київ, 01004Тел.: +380 44 590 08 58, E-mail: gro.ertnectrakuhcnip%40ofni

08.11.2021