UA

PinchukArtCentre розпочинає перший набір на програму для студенток і студентів “Літні студії”

З 8 по 23 липня 2021 року PinchukArtCentre проведе перші “Літні студії”, програму для студенток і студентів будь-яких спеціальностей, які бачать своє майбутнє в сфері культури. Програма дозволить поглибити знання про сучасне мистецтво, дізнатися про можливості професійної спеціалізації та долучитися до основних напрямів діяльності PinchukArtCentre.
Групу з десяти осіб буде сформовано з найбільш мотивованих апліканток і аплікантів, для яких участь у програмі “Літніх студій” стане важливим кроком для визначення власного місця в фаховому середовищі. Щоб взяти участь, просимо до 1 липня 15:00 заповнити анкету: https://forms.gle/roE4q4rgdNMRCKRE6 

Illustration

Робота учасниць і учасників буде складатися зі спільних зустрічей з кураторками й дослідницями PinchukArtCentre, художницями і художниками, які беруть участь у виставці «Згадати той день коли», а також з роботи над власними проєктами за трьома напрямами:
1. Кураторство за менторства Бйорна Гельдхофа, артдиректора PinchukArtCentre;2. Публічні програми за менторства Ольги Шишлової, керівниці Освітнього відділу PinchukArtCentre;3. Арткритика за менторства Костянтина Дорошенка, запрошеного куратора Дослідницької платформи PinchukArtCentre.
Робота за напрямом кураторство передбачає поглиблене обговорення виставки українських художників «Згадати той день коли», яка наразі представлена в PinchukArtCentre. Протягом групових сесій учасниці та учасники виявлятимуть зв'язки, що виникають між роботами в експозиції, й формуватимуть власні наративи. Знайомство з підходами до створення виставкових проєктів відбуватиметься за участі кураторок Ксенії Малих, Олександри Погребняк та Дар’ї Шевцової.
Робота за напрямом публічні програми передбачає вивчення шляхів комунікації інституції з аудиторією та можливостей підсилити досвід огляду виставки через офлайн та онлайн програми. Учасниці та учасники проаналізують існуючі програми PinchukArtCentre та долучаться до розробки майбутніх проєктів, а також розглянуть цінності, що мають вплив на формування публічних заходів артцентру.
Робота за напрямом арткритика передбачає ознайомлення з підходами до написання текстів й аналітичних статей про сучасне мистецтво, дослідження індивідуальних художніх практик та загальних тенденцій, характерних для певного середовища, збір інформації й редагування тексту.
Зустрічі проходитимуть наживо тричі на тиждень у PinchukArtCentre (Київ, вул. Велика Васильківська/Басейна 1/3-2).

24.06.2021