UA

PinchukArtCentre та Фонд Слави Фролової проведуть онлайн-інтенсив для вчителів образотворчого мистецтва початкової та середньої школи

З 14 по 18 червня 2021 року PinchukArtCentre і Фонд розвитку та підтримки молодого мистецтва України Слави Фролової проведуть 3-й онлайн-інтенсив для вчителів образотворчого мистецтва початкової та середньої школи в межах програми WALLFALL. Курс розроблений з метою представлення та популяризації інноваційних методик викладання візуального мистецтва, які дозволять отримати теоретичні та практичні навички для урізноманітнення процесу викладання.
Інтенсив розрахований на 50 вчителів з усієї України. Їх буде обрано з претендентів, які подадуть заявки на участь за посиланням. Участь безкоштовна. У зв’язку з епідеміологічною ситуацією події інтенсиву відбуватимуться в онлайн-форматі.

Illustration

Учасники познайомляться з авторами новітніх освітніх методик, візьмуть участь у воркшопах від сучасних художників і провідних викладачів мистецтва, отримають підтримку психологів, а також матимуть можливість долучитись до онлайн-обговорень з лекторами інтенсиву.
В новому інформаційному суспільстві соціальне значення та попит на професіоналів культурних та креативних індустрій дедалі збільшується. Попри це в Україні спостерігається дефіцит культурно-креативної освіти та підтримки галузі загалом. Вчитель є носієм знань, який здатен допомогти молодому поколінню розвинути креативне та критичне мислення, зберегти свою індивідуальність і сформувати базові поняття, цінності та компетентності для подальшого індивідуального та професійного розвитку.
Спікери та лектори інтенсиву: 
Слава Фролова − засновниця Фонду розвитку та підтримки молодого мистецтва України, авторка культурно-соціального проекту «Арт-Пікнік», культурної програми «WallFall» та дослідницького конкурсу дитячого малюнка «Рокiт».
Ольга Шишлова − психологиня, арт-терапевтка, членкиня правління БФ «Асоціація батьків дітей з аутизмом», авторка та ведуча освітніх програм для дітей з інвалідністю в PinchukArtCentre. У 2020 році проводила уроки з курсу мистецтво для початкової школи в рамках Всеукраїнської школи онлайн.
Алевтина Кахідзе − художниця, лауреатка премії Малевича, посланниця з толерантності від ООН в Україні, співпрацює із рухом HeForShe. З 2014-ого викладає дітям мистецтво, а саме в загальноосвітній школі села Музичі під Києвом (2014-2015) та в Креативній Міжнародній Дитячій Школі (КМДШ) − (2018-2019). Кахідзе розробила власні курси малюнку для дітей із використанням процесуального підходу та критичного мислення.
Катя Бучацька − художниця, викладачка проєкту «Майстерня можливостей» в PinchukArtCentre. Працює з різними медіа: скульптура, інсталяція, фотографія, живопис. Номінантка на премію PinchukArtPrize 2020. Входить до складу ініціативної групи по збереженню фотоспадку Параски Плитки-Горицвіт.
Оксана Садовенко − художниця, викладачка, авторка освітніх програм для дітей освітніх організацій «Культурний проект» та «Art4kids». Авторка книги «Ти і Малевич». Викладачка курсу Мистецтво 6-го і 8-го класів Всеукраїнської школи онлайн.
Єгор Анцигін − художник та куратор. Працює з такими медіа як інсталяція, фото, живопис, а також партисипативними проєктами, архівними матеріалами, ленд-артом. У 2015 − 2017 роках був учасником художнього колективу конкретних дат (ККД), у складі якого реалізовував проєкти в Києві, Харкові, Вроцлаві (Польща) та Бресті (Білорусь).
Соломія Чубай − музикантка та продюсерка літературно-музичних проєктів, арт-менджерка, виховує сина з аутизмом.
Анна Кушнерук − психоаналітикиня, медіа-психологиня, експертка проєктів на телеканалі СТБ, мама.
Фонд розвитку та підтримки молодого мистецтва України − благодійна організація, створена в жовтні 2012 року українською телеведучою, журналістом, режисером Славою Фроловою. Проєкт був організований з метою зміцнення українського сучасного мистецтва, а також для підтримки нового покоління українських художників. Фонд взаємодіє з арт-центрами, музеями, галереями, проектами та культурними подіями як в Україні, так і за її межами, а також самостійно організовує культурні заходи за участю як молодих, так і відомих митців України.
Програма WALLFALL заснована Фондом розвитку та підтримки молодого мистецтва України Слави Фролової. Складається з різних проєктів ініційованих як безпосередньо фондом, так і в партнерстві з іншими фондами, проєктами, культурними центрами та закладами. Програма WALLFALL спрямована на привернення уваги до проблем культурної освіти та креативного розвитку дітей в Україні. Це підтримка батьків, вчителів та безпосередньо дітей.
PinchukArtCentre був заснований у вересні 2006 року бізнесменом і філантропом Віктором Пінчуком. Арт-центр є одним з найбільших і найдинамічніших приватних центрів сучасного мистецтва в Центральній і Східній Європі. PinchukArtCentre став міжнародним хабом сучасного мистецтва, що розвиває українську артсцену та генерує критичний публічний дискурс для суспільства в цілому.

10.06.2021