UA

Онлайн-трансляція церемонії нагородження Премії PinchukArtCentre 2022

Запрошуємо приєднатися до онлайн-трансляції церемонії нагородження Премії PinchukArtCentre 2022 сьогодні, 25 квітня о 19:00, у Youtube або на Facebook-сторінці PinchukArtCentre.
Премія PinchukArtCentre - загальнонаціональна премія у сфері сучасного мистецтва, що присуджується українським художникам у віці до 35 років кожні два роки, починаючи з 2009 року. Це перша в Україні приватна премія, метою якої є відкриття, підтримка та розвиток нового покоління молодих українських художників.
18 номінантів на отримання Премії, яких обирає Відбіркова комісія, стають учасниками виставки у PinchukArtCentre.

Illustration

Серед них визначаються володарі Головної премії, двох Спеціальних премій та Призу громадськості, які нагороджуються:
● Головна премія PinchukArtCentre – 370 тисяч гривень та обмежена підтримка художнього розвитку в рамках виготовлення витвору мистецтва або підтримки у вигляді резиденції.● Володар Головної премії автоматично потрапляє в список номінантів на Премію Future Generation Art Prize – міжнародної премії молодим митцям віком до 35 років.● Дві Спеціальні премії PinchukArtCentre – по 90 тисяч гривень кожна та обмежена підтримка художнього розвитку в рамках виготовлення витвору мистецтва або підтримки у вигляді резиденції.● Приз громадськості – 37 тисяч гривень.
Володарі Головної та Спеціальних премій визначаються Міжнародним журі. Переможець в номінації Приз громадськості обирається шляхом голосування відвідувачів виставки номінантів на Премію.

25.04.2023