UA

Презентація книги «Ukraine: A War Crime»

Запрошуємо на презентацію книги «Ukraine: A War Crime», яка об’єднала 93 фотожурналіст_ки із 29 країн, щоб розповісти історію російського вторгнення в Україну. Підготовлена та опублікована FotoEvidence книга збирає візуальні докази російських військових злочинів, а також розкриває особистий досвід роботи фотожурналіст_ок у зонах бойових дій. Книга була відзначена Міжнародною премією фотографії 2023 (International Photography Awards).
Подія проходитиме 12 листопада о 16:00 на 6-му поверсі PinchukArtCentre.
Участь за попередньою реєстрацією: https://forms.gle/thfvsPwF3ndp3kQk9
Мови заходу: англійська та українська, з послідовним перекладом.

Презентація книги «Ukraine: A War Crime»

Мета книги збігається з цілями проєкту Russian War Crimes / «Російські воєнні злочини» від Фонду Віктора Пінчука та PinchukArtCentre, а саме — вони прагнуть донести правду про російські воєнні злочини в Україні та дати можливість очевидцям розповісти реальні історії. Проєкт «Російські військові злочини» вперше відбувся у травні 2022 року під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, після чого подібні виставки відбулися в численних містах світу. У такий спосіб куратор_ки проєкту прагнуть ініціювати загальне обговорення серед світової спільноти, аби спонукати її до здійснення конкретних кроків задля допомоги нашій країні.
Модеруватиме подію Ксенія Малих — мистецтвознавиця, керівниця Дослідницької платформи PinchukArtCentre, співкураторка виставки Russian War Crimes.
Учасники та учасниці події:Паула Бронштейн — американська фотожурналістка, авторка всесвітньо відомої фотокниги «Афганістан: між надією та страхом». Її досвід полягає в документуванні сучасності, приверненні уваги до проблем у всьому світі, зосереджуючись на багатьох конфліктних регіонах.Максим Дондюк — український художник, що працює в галузі документальної фотографії. Роботи Максима часто досліджують проблеми, пов’язані з історією, пам’яттю, конфліктами та їхніми наслідками.Оксана Парафенюк — незалежна фотографка з Києва, досліджує прояви людської стійкості та гідності серед людей, які стикаються з труднощами. Її головним інтересом є дослідження творчих підходів у документальній фотографії.Світлана Бачеванова — болгарська американська фотожурналістка, співзасновниця та виконавча директорка Асоціації FotoEvidence. Книги, які вона та її команда публікують, викривають несправедливість, створюють стійкі докази порушень прав людини та надихають на соціальні зміни.Девід Стюарт — соціолог, який займається правами людини, співзасновник і виконавчий редактор FotoEvidence. Сфера його інтересів поєднує фотографію та захист соціальної справедливості.
Фотографи, які брали участь у створенні книги та будуть присутні на презентації:Kapiна Пілюгіна, Бренден Хофман, Крістофер Окікоун, Джонатан Мур, Саша Маслов, Дмитро Чайка, Піт Кіхарт, Катерина Москалюк, Михайло Палінчак, Євгеній Малолєтка, Пола Бронстайн, Тімоті Фадек, Сергій Познанський, Свет Жаклiн.
Більше про книгу: https://fotoevidence.com/books/ukraine-a-war-crime-by-ninety-three-photojournalists?fbclid=IwAR19OlQg-o-kgfCoiqOgtFpx1faW6XI3DnjkIfGLOdl_js3J2Sl6lD_GIfg

06.11.2023